The new afternoon tea at the bar

Liber’tea Time

Immerse yourself in the New York atmosphere with Chez Philippe’s Liber’tea time. A tasty afternoon tea to suit all tastes, where you choose your favorite pastries on a miniature version of the Manhattan Bridge!

Available only on Saturdays and Sundays from November 2.

  • CHF 30 for a choice of 5 pastries and a hot drink
  • CHF 48 for a choice of 5 pastries, a hot drink + a glass of brut champagne

Choice of sweets : mini raspberry cheesecake, cinnamon roll, chocolate praline muffin, chocolate pecan cookie, raspberry cookie, mango passion cookie, lemon madeleine, chocolate caramel madeleine, milk chocolate petit beurre, mini crème brûlée

Hot drinks : green teas, black teas, infusions, espresso, coffee, cappucino, latte macchiato, matcha latte, hot chocolate…

Bar news

Hunting Menu and evenings

This autumn, we propose the Hunting Menu. A seasonal menu served only at the Bar, every evening, Monday to Saturday, from 7pm to 10.30pm and on Sundays from 12pm to 2pm.

Starter, Main Course and Dessert at CHF 46.00
– Pheasant pie with foie gras, figs and pistachio
– Wild boar stew, mashed potatoes
– Chestnut and blackcurrant Mont-Blanc

You can also enjoy our themed evenings, one Thursday a month, in a festive and friendly atmosphere (cocktails and tapas).
Next evening : Our Christmas Party « Welcome to Lapland » on Thursday December 19,

The place to be

The Bar

Located on the ground floor, the Bar serves food non-stop from 11.30am to 11pm, either at the counter or at high bistro-style tables. Whether it’s for a quick lunch, a drink with friends, a gourmet break or a dinner for two, customers can enjoy the relaxed atmosphere and modern New York-style menu. There’s something for everyone: seasonal soups, salads, meat or fish, burgers, daily specials and homemade desserts.

The Bar also offers a selection of teas and hot drinks, delicious daily pastries and a fine collection of cocktails, with classics and short-lived creations inspired by New York.

Daily plates

Find the dishes of the day of the week

Starters


Steamed artichoke
« gribiche » vinaigrette
18.-
Roasted rainbow beet salad
with ginger
12.-
Poultry liver mousse
With Port wine, toasted bread
16.-
Roasted chicken rillettes with morels and “vin jaune”
pickles, toasted bread
16.-
Pheasant pie with foie gras
figs and pistachio
21.-
Bacon Chicken Caesar
22.-
Classic New York shrimp cocktail
24.-
« Special Lambert » oysters N°3
1 oyster / 6 oysters
6.- 32.-

Dishes only served from 11.30 a.m. to 3 p.m. and from 6.30 p.m. to 11 p.m.

Soups


Pumpkin soup with peanuts
18.-
Maine lobster Whisky bisque soup
topped with whipped cream
22.-

Main courses


Bacon and cheese burger
« Denise’s » sauce, French fries
22.-
Bacon and cheese double burger
« Denise’s » sauce, French fries
30.-
Hand-minced beef tartare
French fries (180 Gr.)
34.-

Daily special lunch
24.-
Glazed pork ribs, bbq sauce
300 Gr.
29.-
« Teriyaki » glazed roasted black cod
32.-
Sirloin, chimichurri sauce
250 Gr.
38.-
Grilled half-cooked red tuna
lemongrass and peppermint emulsion
46.-
Galician turbot stuffed with mushrooms
red wine sauce
56.-

Dishes only served from 11.30 a.m. to 3 p.m. and from 6.30 p.m. to 11 p.m.

SIDES


Skinny fries
6.-

Lemongrass pilaf rice
6.-
Creamy spinach purée
7.-
Roasted carrot with ginger
7.-
Padrón peppers, mojo verde sauce
7.-
Mushrooms and baby onions
7.-
Baked potato with sour cream
7.-
Crispy onion donuts
8.-
Gratinated parmesan cheese cauliflower
12.-

CHEESE


Gruyère de Charmey
8 mois d’affinage
13.-
St Marcellin entier, affiné à la lyonnaise
17.-

Desserts


Ethel’s sticky Toffee Pudding with warm butterscotch sauce
14.-

Raspberry cheesecake
14.-

Madagascar vanilla crème brûlée
14.-
Vanilla ice cream profiteroles and hot chocolate sauce
14.-
Chestnut and blackcurrant frozen vacherin
15.-
Caramelized apple tatin pie, vanilla cream
16.-
“Granny Smith“ Big Apple with green Chartreuse liquor emulsion
18.-
Chocolate and Raspberry 5th Avenue
18.-
Manhattan Sundae
2 pers.
22.-
Chocolate mousse, crème fraiche
2 pers.
24.-
Vanilla, exotic fruits and white chocolate Empire State Building
2 pers.
38.-
Ice cream and sorbet
1 scoop Vanilla, chestnut, caramel, coffee – Exotic fruits, lime, raspberry, chocolate, blackcurrant
5 .-

Thé & Infusions


Sélection de thés verts

YUZU SENCHA
Origine Japon – Infuser 2-3 mn à 70°
Thé vert japonais de grande qualité biologique de Shizuoka, mélangé avec des écorces de Yuzu japonais. Absolument délicieux et aromatique avec un goût prononcé de Yuzu.
7.-
GENMAICHA BIO
Origine Japon – Infuser 2-3 mn à 80°
Thé vert japonais biologique mélangé avec du riz soufflé et grillé. Un choix très populaire avec des notes végétales, douces, umami et toasté.
6.-
JASMINE PHOENIX PEARL
Origine Chine – Infuser 2-3 mn à 85°
Thé vert jasmin de top qualité impériale, naturellement parfumé avec des fleurs de jasmin d’été. Un goût floral, mielleux, rafraîchissant et végétal
9.-
THÉ SIGNATURE « CHEZ PHILIPPE »
Origine Chine – Infuser 2-3 mn à 85°
Thé vert aromatisé avec un goût vanille, fleurs de bleuet et de lavande. Délicieux et gourmand avec des notes décadentes de vanille et de fleurs de lavande
9.-

Sélection de thés noirs

REPERTOIRE EARL GREY
Origine Malawi – Infuser 3-5 mn à 90°
Un choix classique de thé noir anglais avec des notes très parfumées de bergamote. Elégant et équilibré.
6.-
DARJEELING GRAND CRU BIO
Origine Inde – Infuser 3-5 mn à 90°
Darjeeling biologique, sublime qualité avec des notes très parfumées de muscade, de miel, de rose et subtilement boisé.
7.-
MADAME CHOCOLAT
Origine mixte – Infuser 3-5 mn à 90°
Thé noir aromatisé avec des notes de chocolat noir et de fleurs de lavande. Délicieux et élégant.
6.-
MASALA CHAI
Origine mixte – Infuser 3-5 mn à 90°
Une vraie gourmandise, thé noir indien très épicé, avec des notes très parfumées de cannelle, de réglisse et de gingembre.
6.-

Sélection d’infusions

LEMON VERBENA SWING
Origine Maroc – Infuser 3-5 mn à 90°
Verveine marocaine, récoltée et séchée à la main, avec goût fruité, rafraîchissant, citronné et végétal.
6.-
BLOOM BLOOM
Origine mixte – Infuser 3-5 mn à 90°
Assemblage sublime de fleurs de sureau, d’écorce d’orange et de tilleul. Qualité exceptionnelle avec un goût prononcé de miel, de pêche, de fleur de sureau et d’orange.
6.-
ROOIBOS DU SOLEIL BIO
Origine Afrique du Sud – Infuser 3-5 mn à 90°
Tisane sud-africaine biologique aux notes naturellement maltées et fruitées avec une touche de vanille.
6.-

Pour accompagner votre thé, dégustez une de nos délicieuses pâtisseries du jour
N’hésitez pas à vous renseigner auprès de notre équipe